Zwölsch
Vrij naar Kölsch, het traditionele bier van Keulen:. Superieure ingrediënten, licht gehopt, warm gegist, langdurig koud gelagerd. Het ‘pils’ onder de bovengistende bieren met een Zwolse twist. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Stroblond, fris, moutig, licht gehopt.
Edelweis
Blonde ‘Hefeweizen’ op z’n Beiers. Puur en eerlijk. Volgens het Reinheitsgebot gebrouwen uit blonde Boheemse tarwe- en gerstemout. Lichtzuur, fris, ‘rond’
Donkerwit
Donker Tarwebier in de lijn van het Beierse ‘Böhmisches’ Met Boheemse tarwe- en gerstemout gebrouwen naar het Reinheitsgebot. Een echte Bohemean dus! Fris, lichtzuur, kruidig, ‘rond’.
Knetter Bier
Klassieke Belgische dubbel, gebrouwen naar het Reinheitsgebot met hulp van de Assendorper Straatkabouter. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Niet (te) zwaar, niet (te) zoet, maar vol en (mooi) zacht.
Going Burton
Bohemean going Burton, ‘Old school’ IPA. Naar het Reinheitsgebot gebrouwen uit Boheemse mouten met Engelse hop en gist. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Stevig bitter, duidelijke mout- en fruittonen.
Öle Zwölsch
Een Alt zoals die net over de Duitse grens al eeuwen wordt gebrouwen en genoten. Klassiek gehopt, stevig maar niet overdreven. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Traditioneel bovengistend, amberkleurig, kruidig, droog.
Turfkruier
Porter, de stijl die de naam draagt van haar grootste afnemers. Een kruier met een twist. Gebrouwen met een scheutje turfgerookte Britse gerstemout. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Vol en stevig, als een Islay Whiskey, maar dan ‘gewoon’ bier…
Bock
Bohemean Bock, een bockbier zoals ze dat in de Bohemen gemaakt zouden kunnen hebben, ware het niet dat ze daar niet aan bokbier doen. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Stevig, moutig en lichtdroog.
Gulden Zwölsch
Zwölsch uit een wort van 18 graden Plato. Naar het Reinheitsgebot gebrouwen, zonder toegevoegde (mout-) suikers. Ongepasteuriseerd en ongefilterd. Een ‘dubbelbok’, maar dan goudblond. Of was het nou een tripel?